Madkundskab - Duevej

Mere information

Har du en lille kok gemt i maven?
Er du passioneret for madlavning?
Interesserer du dig for kost og sundhed og vil gerne lære mere?
Har du lyst til at lave mad sammen med andre i en hyggelig social sammenhæng?
Kan du lide at eksperimentere med maden og vil du lære at præsentere maden på en æstetisk måde? Så skal du vælge dette fag.

Formålet med valfaget madkundskab er at gøre dig i stand til at træffe sunde madvalg både for dig selv og andre, at opnå kendskab til et bredt udvalg af fødevare og deres produktionsforhold. Derudover skal du lære at eksperimentere med smag og madlavning. Vi vil også komme omkring holdninger til mad, madoplevelser og madglæde. I madkundskab som valgfag bygges der videre på det, du har lært i den obligatoriske undervisning. Du vil få større indflydelse på indhold og planlægning herunder f.eks valg af emner. Vi bygger videre på de grundmetoder og madlavnings-tekniker du kender - kogning, stegning, bagning og jævning. Du vil skulle arbejde mere selvstændigt og eksperimenterende med faget samt kunne samarbejde, da en stor del af opgaverne skal laves som gruppearbejde.

Eksempler på områder, vi kan komme omkring:
Højtider, traditioner og særlige lejligheder
Frugt, grøntsager, produktion og sæson
Mad fra det nære miljø - bæredygtighed
Madspild - Klimavenlig mad
Måltidskultur i ind- og udland
Mad og sundhed
Kokke og kogebøger
Mad og medier
Havets frugter - fisk og skaldyr

Herudover skal vi eksperimentere med forskellige fødevarer og lære at præsentere vores mad på en indbydende og æstetisk måde.

Praktiske oplysninger
Lærer Louise Peitersen,
Ledige pladser Holdet og ventelisten er fyldt op
Pris Det er gratis at deltage
Andre muligheder
Dato, tid og sted